Καθημερινός Μοριάς

Η Σοφία Ζαχαράκη στην Αίγινα

Την επίσκεψή της στην Αίγινα περιγράφει παρακάτω η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη:

“Μια ημέρα στην Σαλαμίνα την προηγούμενη Τετάρτη! Αποφασίσαμε να κάνουμε μία επίσκεψη αφιερώνοντας χρόνο στο νησί. Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο για την πρόσκληση και τον βουλευτή της Ν.Δ Δημήτρη Μαρκόπουλο που βρέθηκε εκεί στο σύνολο της επίσκεψης!

Πρώτη στάση στο νέο τουριστικό κιόσκι στα Παλούκια Σαλαμίνας και μετά σύσκεψη στο δημαρχείο! Εκεί αναλύσαμε τις πολλές ευκαιρίες τουριστικής αξιοποίησης του νησιού. Ένα νησί που αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και τόπος μαρτυρίας σημαντικών γεγονότων. Πέρα από την ιστορία, αναφέραμε την πλούσια λαογραφία, την γαστρονομία, τις ευκαιρίες για αθλητικό τουρισμό, τα μονοπάτια στο μεγάλο δάσος του νησιού, τις παραλίες και το θαλάσσιο τουρισμό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό. Ενημέρωσα για τα νέα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, το ταμείο Ανάκαμψης καθώς και τις προτεραιότητες μας στο υπουργείο τουρισμού. Αναλύσαμε την αξία των ψηφιακών μέσων και μιας σύγχρονης τουριστικής ταυτότητας.

Είδαμε από κοντά το σύγχρονο ηρώο τον Σαλαμινομάχων, την ελιά των 2.500 ετών, την Ιερά μονή Παναγιάς Φανερωμένης με την απεικόνιση πολλών σκηνών και προσώπων που ξεπερνούν τα 3.500. Κατασκευάστηκαν από τον αγιογράφο Γεώργιο Μάρκου και τους μαθητές του με την τεχνική της νωπογραφίας. Παρατηρήσαμε με προσοχή τα εκθέματα στο λαογραφικό μουσείο της περιοχής. Περπατήσαμε στο υπέροχο δάσος και απολαύσαμε την γραφικότητα της περιοχής των Κανακίων.

Θαυμάσαμε από μακριά στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού.

Θα είμαστε όμως κοντά στις προσπάθειες της Σαλαμίνας για την ενίσχυση του πολυδιάστατου τουριστικού προϊόντος της. Είναι ένας προορισμός προς ανακάλυψη!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *