Καθημερινός Μοριάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Νάπολης στις 12 Ιουνίου

Οι υπερήφανοι απόγονοι της Μεγάλης Ελλάδας κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία

Του Δημήτρη Ι. Αμανατίδη

Η Συντονιστική Ένωση των πολιτικών και αστικών οργανώσεων του Ιταλιώτικου Νότου ανακοινώνει την απόφαση της να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 13:00 στην Piazza del Plebiscito της Νάπολης. Καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους και να συμμετάσχουν για να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους.

Τα αιτήματα τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 • την ελευθερία μετακινήσεων
 • την έγκριση της θεραπείας κατ’οίκον από τον κορωνοϊό
 • την ανακατανομή των ευρωπαϊκών πόρων του προγράμμματος Recovery Fund προς όφελος του Νότου όπως αρχικά σχεδιαζόταν
 • την ενίσχυση των υποδομών
 • την έγκριση κονδυλίων για την ενίσχυση των οικογενειών
 • την άμεση ενδυνάμωση των τοπικών βιομηχανιών και βιοτεχνιών.

Ο Ιταλιώτικος Νότος επαναστατεί ενάντια στην λαμβάνουσα διαστάσεις ρατσιστικές διαστάσεις δυσμενή μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα έναντι του Ιταλικού Βορρά ο οποίος τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης από το κεντρικό Ιταλικό Κράτος. Ειδικότερα, η Συντονιστική Ένωση ενημερώνει με έγγραφο της ότι:

 • Οι ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ (BRIGANTI) είναι οι αληθινοί Πατριώτες μας, μικροί ήρωες που πολέμησαν για να απελευθερώσουν την πατρίδα από τους Πεδεμόντιους σφετεριστές τους οποίους διοικούσαν οι αγγλικές δυνάμεις.
 • Δεν είναι αλήθεια ότι ο Νότος συντηρείται από τον Βορρά. Αλλά το αντίθετο αληθεύει.
 • Οι δαπάνες που διαθέτει το Κράτος σε κάθε Ιταλό πολίτη είναι κατά πολύ χαμηλότερη για τους κατοίκους των Νότιων περιφερειών.
 • Η πρόσβαση σε πιστώσεις, υποδομές, Υγεία, Σχολεία και Πανεπιστήμια, η κατανομή των κονδυλίων και η χρηματοδότηση όχι μόνο των εθνικών (από το σχέδιο Marshall έως το Recovery Fund) είναι εμποτισμένα με διακρίσεις και ανισότητες προς τις Νότιες περιοχές.
 • «Δεν υπάρχει Δεξιά ή Αριστερά, αλλά μόνο να είναι κάποιος Νότιος (Μεριντιοναλιστής)», δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί έχουν πουλήσει ιδανικά και αξιοπρέπεια
 • Η μόνη βιώσιμη και εφικτή μάχη αυτή τη στιγμή, περιμένοντας τη συσπείρωση και την ευαισθητοποίηση του ΛΑΟΥ, είναι η ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ: από τρόφιμα έως απορρυπαντικά, από βιοτεχνίες έως τουρισμό, γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα.

Όπως πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου:

«Το Coordinamento Meridionale (Συντονισμός του Νότου) ανακοινώνει δεδομένης της εγκυρότητας και του σκοπού της εκδήλωσης, θα συμμετάσχει Σάββατο 12 Ιουνίου θα συμμετάσχει στη «Λαϊκή Διαδήλωση του Νότου». Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έγκριση από την πλειοψηφία των εκπροσώπων των συλλόγων, των κινημάτων και των κομμάτων που τον αποτελούν.

Ως εκ τούτου, τους καλεί να αναλάβουν δράση χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη διάδοση αυτού του σημαντικού γεγονότος, εμπλέκοντας πρώτα απ’όλα τους ανεξάντλητους ανθρώπινους πόρους για να δώσει δύναμη στο ίδιο το δίκτυο!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *