Καθημερινός Μοριάς

Άμεση στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων του Σχοίνου. Αναφορά Ψυχογιού στη Βουλή.

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή της Ένωσης Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Σχοίνου, μέσω της οποίας αιτείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την επιστολή, με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις λόγω covid-19, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής κλονίστηκε σοβαρά.

Δημιουργήθηκαν χρέη, πάρθηκαν δάνεια, λόγω εποχικότητας πολλές επιχειρήσεις δεν μπήκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, στο ΕΣΠΑ στήριξης και στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η πυρκαγιά ήρθε ν’ αποτελειώσει και την τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη και να απειλήσει το επαγγελματικό μέλλον των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς: επιδοτούμενη μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση, φοροαπαλλαγές για ένα εύλογο χρονικό διάστημα (μείωση ΦΠΑ, απαλλαγή από ΕΦΚΑ και ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή τελών από τις ΔΕΚΟ, απαλλαγή δημοτικών τελών και τελών χρήσης δημοτικών – δημόσιων χώρων), ενίσχυση από το Υπουργείο Πολιτισμού για δράσεις που θα προσελκύσουν κόσμο στην περιοχή.

Με την κατάθεση της Αναφοράς κλήθηκαν οι κ.κ. Υπουργοί να αποτρέψουν τον οικονομικό μαρασμό της ευρύτερης περιοχής.

Ως εκ τούτου, ζητάμε άμεσες ενέργειες και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς και δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε άμεσες παρεμβάσεις, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, για την στήριξη των πληγέντων, αλλά και σε ένα συνολικό σχέδιο για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής όπως κάναμε και ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις καταστροφές από το «Ζορμπά», χρηματοδοτώντας το Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων με € 4.500.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *