Καθημερινός Μοριάς

Τέλος Εποχής για τις ΕλληνοΑραβικές σχέσεις

Από το think tank “mediterenean affairs” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την κατανόηση που θα έπρεπε να έχει η Ελληνική Κυβέρνηση στην διένεξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Γάζα :

“Η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, δεν μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίπτωση, αλλά να σχεδιάζεται με βάθος δεκαετιών. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος θα πρέπει να λάβει υπόψιν του τα εξής :

1.Η Ελλάδα ανέκαθεν είχε φιλικές σχέσεις με τους Άραβες, και ειδικά με τους Παλαιστίνους. Ωστόσο η διείσδυση της Τουρκίας στην Γάζα, αλλά και η κυβέρνηση της Χαμάς, κάνουν εχθρική χώρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη αυτή της περιοχή.

2.Το Ισραήλ καλώς ασκεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας, και με αρκετή αυτοσυγκράτηση, και στοχευμένες και όχι τυφλές δράσεις , όπως η Χαμάς.

3.Το Ισραήλ , τις τελευταίες δεκαετίες, είναι το προπύργιο της Δύσης, απέναντι στον Ισλαμικό Φονταμενταλισμό, τον οποίο πλέον τον βιώνουμε στην Ευρώπη και της Ελλάδα.

4.Είναι απαίτηση της λογικής, τα σύνορα του Ισραήλ να αποτελέσουν και Ευρωπαϊκά σύνορα, και να σχεδιαστεί συμφωνία αναβάθμισης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ σε όλους τους τομείς, και ειδικά σε αυτόν της Ασφάλειας.

5.Το ολοένα αυξανόμενο κύμα Ισλαμικής Μετανάστευσης στην Ευρώπη, που περνά από την Ελλάδα, πρέπει και μπορεί να ελεγχθεί με την βοήθεια του Ισραήλ. Ως εκ τούτου, μία ζώνη η οποία θα εκτείνεται ανατολικά των συνόρων του Ισραήλ και σε βάθος 200 χιλιομέτρων, θα πρέπει να έλθει κάτω από επιτήρηση και Ερωπαϊκών Δυνάμεων Ασφαλείας.

6.Η Ελλάδα, θα πρέπει να πρωτοστατήσει στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Γάζας, αλλά και σε μία πολιτική πρωτοβουλία μετάβασης σε μίας πιό μετριοπαθούς κυβέρνησης της Γαζας, ώστε οι πολίτες της να μπορέσουν να ζήσουν, και όχι να πεθάνουν, θύματα των πολιτικών της Τουρκίας και του Ισλαμικού Φονταμελισμού”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *