Καθημερινός Μοριάς

Συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων ολυμπιονικών κωφών του Κωσταντινόπουλου

Με τον πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων ολυμπιονικών κωφών κ. Χαράλαμπο Γιαννόπουλο συναντήθηκε ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κωσταντινόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους και ένα εκ των ζητημάτων που συζητήθηκαν και απασχολεί την αθλητική κοινότητα των κωφών ολυμπιονικών είναι το αίτημά τους σχετικά με το μισθολογικό κλιμάκιο των ολυμπιονικών κωφών, οι οποίοι εργάζονται στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, ενώ για τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες ο νομοθέτης έχει προβλέψει την κατάταξή τους στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους με τριακοπενταετή υπηρεσία στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, οι ολυμπιονίκες κωφοί, αποκλείονται από την διάταξη αυτή ως προς την ένταξή τους στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο και έτσι δεν τυγχάνουν την ίδιας μεταχείρισης με τους Έλληνες παραολυμπιονίκες .

 Τα δίκαια αιτήματα του συλλόγου θα μεταφερθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ώστε να εξεταστεί εάν μπορεί να αλλάξει η παρούσα κατάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *