Καθημερινός Μοριάς

Πέτρος Δούκας – Είναι ο πιό δραστήριος Δήμαρχος της Πελοποννήσου ;

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, σε σύνολο 20 Δημάρχων της Πελοποννήσου , ο Δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας φαίνεται να έχει τις περισσότερες επαφές και δράσεις, με φορείς τόσο της Πολιτείας όσο και του Ιδιωτικού τομέα σε μία σταθερή βάση, επιδιώκοντας την ανάδειξη της Πόλης του σε Πανελλήνιο πόλο έλξης Πολιτισμού αλλά και επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα , όπως αναφέρει στον απολογισμό της εβδομάδας που έχει καθιερώσει, δίνοντας ένα παράδειγμα και σε άλλες Δημοτικές Αρχές,

“ 1.ανακοινώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 05/04/2021 συναντηθήκαμε στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βερούτη (πήγα συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Καπονικολό και Γεωργία Δεδεδήμου, και τον Ειδικό Συνεργάτη Ιωάνννη Ράλλη), για την υπογραφή της ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΕΠ Πελοποννήσου του Έργου της Ανάπλασης κέντρου Σπάρτης προϋπολογισμού ύψους €2.611.000,

Είναι ίσως το σημαντικότερο και ‘σημαδιακότερο’ έργο των τελευταίων πολλών ετών!!

Εύγε σε όλους όσους εργάστηκαν γι’αυτό: Αντιδημάρχους, Τεχνική Υπηρεσία, Προγραμματισμό, Πάρνωνα, Πολυτεχνείο και Γραφείο Κίζη, και τους συνεργάτες μου για την ωραία δουλειά τους!

…. και έπεται συνέχεια!!!

2. Είχα νέα επικοινωνία με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να πιέσει και αυτή για τη διευθέτηση / αποπεράτωση της Μαθητικής / Φοιτητικής Εστίας Σπάρτης!

Η σωστή ολοκλήρωση του έργου είναι προϋπόθεση για τη προσέλκυση ξένων σχολών και “Year Abroad Programs”στη Σπάρτη, σύμφωνα με τα σχέδια και τους οραματισμούς μας!

Υποσχέθηκε ότι θα το ξαναεξετάσει!

3. ‘Έφυγε’ χθες ο φίλος και Καθηγητής μου στα οικονομικά, νομπελίστας, πολυμαθέστατος και φιλέλληνας, Robert Mundell – πατέρας των αναλύσεων περί ‘Optimal Currency Areas’ και γενικά θεωρούμενος ‘Πατέρας του Ευρώ’!

Όλη η παρέα του Columbia = η αφεντιά μου, Χάρης Μάκκας, Άγγελος Αγγελόπουλος, Φραντσίσεκ Ροζουαντόφσκι, κ.α. του χρωστάμε πολλά, πολλά.

4. Φυτεύτηκαν λουλούδια από την δωρεά της επιχείρησης Ι. ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ – Π. ΤΣΕΤΣΕΚΑΣ Ο.Ε. στα παρτέρια της «Πλατείας» του Άλσους Γουδέ, και ντικαταστήθηκε πλήρως το αρδευτικό των παρτεριών αυτών.

Συμπληρώθηκαν με τριανταφυλλιές οι νησίδες της οδού Λυκούργου που αρδεύονται από δίκτυο (από το Πνευματικό κέντρο έως τη διασταύρωση με την 9ης Μεραρχίας).

Ξεκίνησε επίσης η φύτευση των παρτεριών της εισόδου της πόλης, η οποία θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα (έχουν παραγγελθεί και νέα φυτά).

Επιπλέον έγιναν συμπληρωματικές φυτεύσεις ? στα παρτέρια του πεζόδρομου Κλεομβρότου, και παρεμβάσεις από το φικό μας συνεργείο για κλαδεμάτα δέντρων (είτε επικίνδυνων, είτε αυτών που δημιουργούν προβλήματα σε φωτισμό κλπ.), στο πάρκο ΟΤΕ, στη Σελλασία, στον Λόφο Ξενία, στο Παρόρι (και για τις ανάγκες κατασκευής νέου γηπέδου τένις), στο κοιμητήριο Μαγούλας, στους Σουστιάνους, στο 5ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, ενώ μέσα στη Σπάρτη κουρέματα γκαζόν, διαμόρφωση θάμνων – μπορντούρες, και στον Μυστρά, κλπ!”

Ωστόσο, υπάρχει στην πόλη αρκετή αμφισβήτηση, κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία χωριών που βρίσκονται στην Περιφέρεια της Σπάρτης.

Επίσης το θέμα του πεζοπορικού τουρισμού φαίνεται να είναι θέμα τριβής μεταξύ του Πέτρου Δούκα και του Παναγιώτη Νίκα, με το σταμάτημα (προσωρινά ή οριστικά) από τον δεύτερο του έργου του μεγάλου κυκλικού μονοπατιού της Πελοποννήσου το οποίο θα έφερνε , σύμφωνα με μελέτη πάνω από 500.000 επισκέπτες στα ορεινά κυρίως χωριά της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *