Καθημερινός Μοριάς

Ο Κωσταντινόπουλος για Αρκαδικά θέματα και κορωνοϊό

Σε μία σειρά προβλημάτων αναφέρθηκε ο κ. Κωσταντιντόπουλος στην συνέντευξη που έδωσε στον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΡΙΑ.
Σημαντικό σημείο της συζήτησης ήταν όταν αναφέρθηκε στην γνώμη του περί μη υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό. Παρακάτω η συνέντευξη .
1)Τι συζητήσατε και τι αποφάσεις πάρθηκαν κατά την συνάντηση σας ,με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για την λίμνη του Λάδωνα?
Ο κ. Νίκας με ενημέρωσε ότι το έργο για την ανάπλαση της λίμνης του Λάδωνα θα δημοπρατηθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.289.618 ευρώ το οποίο είχα υπογράψει εγώ το 2014. Παράλληλα συμφωνήσαμε να λάβει υπόψιν του την ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου Κυράς Γεφύρι – Πουρναριά. Ένα έργο για το οποίο είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα από την ΔΕΗ, αλλά λόγω καθυστερήσεων «χάθηκαν». Επίσης συμφωνήσαμε από κοινού να έρθουμε σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες υδάτων Ηλείας για να διευθετήσουμε το θέμα με τη στάθμη της λίμνης Λάδωνα. Τέλος ενημερώθηκα για τις δράσεις της Περιφέρειας για τα έργα που αφορούν τη μεταλιγνιτική εποχή Μεγαλόπολης, το φυσικό αέριο, αλλά και την ένταξη της παράκαμψης Λαγκαδίων στο Ευρωπαϊκό ταμείο Ανάπτυξης. Εύχομαι να υλοποιηθούν άμεσα τα παραπάνω και να υπάρξει μια ευκαιρία Ανάπτυξης στη Γορτυνία».
2)Κατά την γνώμη σας το εμβόλιο για τον κορωνοιό πρέπει να είναι υποχρεωτικό?
Πιστεύ ω ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό. Ο κάθε πολίτης να επιλέξει αν θέλει να εμβολιαστεί ή όχι.
Δωρεάν να διατίθεται μόνο στους αδύναμους οικονομικά, με ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ανάλογα βέβαια με την οικογενειακή κατάσταση.
Άλλωστε όταν λέμε δωρεάν, σημαίνει ότι θα πληρωθεί από τα έσοδα του κράτους, δηλαδή από την φορολογία.
Η παρέμβαση του κράτους θα πρέπει να είναι στη τιμή και μόνο.
Προσωπικά, εφόσον εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, θα εμβολιαστώ.
Η δύναμη του παραδείγματος είναι μεγαλύτερη της επιβολής.
3)Πως βλέπετε το θέμα της επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, από τη Ν.Δ. ?
Ο Ν.3848/2010 δημιούργημα της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2010-2012 καθιερωνε αδιάβλητα κι αντικειμενικά κριτήρια στην επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης.
Δυστυχώς ο Νόμος αυτός ξηλώθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελεγχθεί η διοίκηση της Εκπαίδευσης. Έτσι οδηγηθήκαμε σε αντισυνταγματικές επιλογές στελεχών και στην κατάργηση του δημοκρατικού θεσμού του Σχολικού Συμβούλου.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η θέσπιση ενός νέου, σταθερού, διαφανούς και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις υπηρεσιακής εξέλιξής τους και να έχουμε αποτελεσματική διοίκηση και καθοδήγηση στον χώρο της Εκπαίδευσης. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει το ράβε ξήλωνε στον χώρο της Εκπαίδευσης.
Η πρότασή μας για το σύστημα επιλογής στελεχών στηρίζεται σε συγκεκριμένους άξονες και μετρήσιμα κριτήρια:
1. Η επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότησή του υποψηφίου.
2. Η υπηρεσιακή κατάσταση του υποψηφίου, η καθοδηγητική και διοικητική του εμπειρία
3. Η συνέντευξη του υποψηφίου από επιτροπή επιστημόνων που συγκροτείται με αντικειμενικές και αδιάβλητες διαδικασίες.
Το κρίσιμο στοιχείο είναι σε ποιον άξονα δίνουμε το βάρος. Η κατανομή του βάρους θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις σπουδές, την ανάγκη για ανανέωση, αλλά και το σεβασμό της εμπειρίας.
Τέλος, δεν μπορούμε να κάνουμε επιλογές στελεχών στην εκπαίδευση χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση στο χώρο της εκπαίδευσης. Χρειάζεται προγραμματισμός και αποτίμηση των αποτελεσμάτων όχι για να τιμωρήσουμε, αλλά για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
4)Πως κρίνετε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ,στο θέμα της πολιτικής προστασίας?
Έχουμε καταθέσει εγκαίρως ως Κίνημα Αλλαγής τις προτάσεις μας για την πολιτική προστασία∙ ένα θέμα που θα μας απασχολήσει λόγω της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε.
Κεντρική ιδέα στη πρόταση μας είναι η ευθύνη της ενιαίας εντολής, δηλαδή ένα πρόσωπο να έχει την ευθύνη σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας και κεντρικό.
Το βασικό μοντέλο που προτείνουμε είναι η Πολιτική προστασία να τεθεί υπό τον πρωθυπουργό με βάση τον νέο νόμο για το επιτελικό κράτος και με τη δική του ευθύνη θα πραγματοποιείται ο συνολικός σχεδιασμός για μια 5ετία που θα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτός ο σχεδιασμός θα υλοποιείται από μόνο τρία όργανα σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας και πανελλαδικά, υπό τον συντονισμό του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα είναι πολιτικό πρόσωπο κι όχι υπηρεσιακός παράγων.
Την ευθύνη της επιχειρησιακής εφαρμογής θα έχει ένας γενικός διευθυντής ανά διοικητική βαθμίδα που θα επιλέγεται με ανοιχτές διαδικασίες, όπως προβλέπεται, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα έχει στη διάθεσή του τους απαραίτητους μηχανισμούς.
Δυστυχώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 102 νεκρούς στο Μάτι και 24 στη Μάνδρα, όσο και η ΝΔ στην Εύβοια απέτυχαν. Η τότε ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ότι δε χρησιμοποίησαν το 112 για να μην έχουμε περισσότερους νεκρούς, το ίδιο επικαλέστηκε ο κ Χαρδαλιάς για την Εύβοια και τους 7 νεκρούς!
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα αξιοποιηθεί το ρεαλιστικό μας σχέδιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *