Η διατροφή και η ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία βρέθηκε στο
επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Κοινωνική Υπηρεσία του
Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία έγινε την Τετάρτη 5 Μαρτίου
στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Σπάρτης, παρουσία του αρμόδιου
Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Δ.Ε. Μυστρά, κ.
Θεοφάνη Λάζαρη, η διατροφολόγος του Γενικού Νοσοκομείου, κ.
Αγγελική Αποστόλου, αναφέρθηκε αναλυτικά στη σπουδαιότητα που
έχει ο σωστός τρόπος διατροφής στις ηλικίες άνω των 60 ετών, οπότε
και αρχίζουν να επισυμβαίνουν αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα και
οργανισμό, όπως η μείωση της μυϊκής μάζας, η μείωση της οστικής
μάζας και ταυτόχρονα η μείωση των θερμιδικών αναγκών.
Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ και όσους συμμετείχαν
στην ενημερωτική εκδήλωση, αναφορικά με χρήσιμες συμβουλές για
την καθημερινή διατροφή.
