Καθημερινός Μοριάς

Συνέντευξη τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην ΔΕΘ

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Πράσινο Κίνημα απάντησε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο παρακάτω ερώτημα που έθεσε ο Τάκης Μπενέκος για τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΡΙΑ :

Η Πελοπόννησος υπέστη μία τρομερή οικολογική καταστροφή το 2008 από τις φωτιές. Σήμερα, μετά από 14 χρόνια ένα πολύ μικρό μέρος των δασών που κάηκαν έχουν αναδασωθεί είτε φυσικά, είτε τεχνικά. Το αποτέλεσμα είναι ορατό με πόλεις όπως η Σπάρτη να σημειώνουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά και με την αισθητή μείωση του νερού και της αύξησης του ρυθμού με τον οποίο ερημοποιείται. Δεδομένου ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει το θέμα, ποια είναι η δική σας πρόταση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Η απάντηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Εδώ έρχεται να «κουμπώσει» η πρόταση που κάναμε πριν από λίγο. Η Γενική Γραμματεία Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικών Προκλήσεων που ουσιαστικά εκτός από το Δημογραφικό αντιμετωπίζει και το χάσμα μεταξύ του αγροτικού και του αστικού χώρου. Υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας γιατί είναι τσιμεντένιες πόλεις, οι κάτοικοι χρησιμοποιούν συνέχεια κλιματιστικά, άρα καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα, Βλέπετε πως συνδέονται όλα. Αν ανέβει πάνω από 1,5 βαθμό η θερμοκρασία, μετά από είκοσι 20 χρόνια η ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα γιατί οι ελιές θα υποστούν ποιοτική καθίζηση. Επίσης οι οινοπαραγωγοί θα αναγκαστούν να πάνε εκτός Ελλάδας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι οικονομική διάσταση έχουν οι πράσινες πολιτικές.

Να σημειωθεί ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι αυτό που εκπροσωπεί το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ στην Ελλάδα, μετά την οργανωτική διάλυση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *