Καθημερινός Μοριάς

Οικολογική Κίνηση Πελοποννήσου

Την παρακάτω πρόταση της Οικολογικής συμμαχίας υιοθετεί και η οικολογική κίνηση Πελοποννήσου, σχετικά με τις δράσεις διαμόρφωσης της ΄κοίτης του ποταμού Ευρώτα.

Η οικολογική κίνηση Πελοποννήσου εξέδωσε δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το μέλλον του Ευρώτα με τίτλο : Ευρώτας, χθές και σήμερα . Το ιστορικό της καταστροφής της ιστορίας της Σπάρτης και οι προτάσεις για μιά νέα αρχή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της οικολογικής συμμαχίας .

Τη δημιουργία ad hoc Επιτροπής για τα ρέματα της Αττικής ζητεί από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η παράταξη Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά τις καταστροφές στην Κινέτα η Οικολογική Συμμαχία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Κινέτα και οι Περιφέρειες της «παρηγοριάς»

Όταν εδώ και δύο μήνες η Οικολογική Συμμαχία ανοίγαμε το θέμα της πολιτικής της διαχείρισης των ρεμάτων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εισπράτταμε την καθαρή απόρριψη από τη διοικούσα παράταξη και τους συμπράττοντες και υποστηρικτές της.

Αντί να δημιουργήσει άμεσα την ad hoc Επιτροπή που ζητήσαμε -με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και συλλόγων και συλλογικοτήτων που ασχολούνται με την προβληματική της προστασίας και της ανάδειξης των ρεμάτων και των ποταμών της- και να θέσει σε διαρκή προτεραιότητα όσα υποδεικνύαμε, επέλεξε το προγραμματικό «τίποτα» και τις παρωχημένες επικοινωνιακές πρακτικές με την παρουσία της σε ημερίδες και εκδηλώσεις.

Τώρα που τα κακοποιημένα ρέματα της Κινέτας έβαλαν, εύλογα, το χέρι τους στη δραματική καταστροφή της περιοχής, η διοικούσα περιφερειακή παράταξη τρέχει να καταγράψει ζημιές και να παρηγορήσει.

Η Οικολογική Συμμαχία επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά την πρόταση για την άμεση δημιουργία της ad hoc Επιτροπής, που είχαμε ζητήσει, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *