Καθημερινός Μοριάς

Ο Παπαηλιού στην Μεγαλόπολη

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού, χαιρετίζοντας την ετήσια εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης στις 15 Μαϊου 2022,

είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Η εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης συνδέεται με τον προστάτη του, τον Άγιο Αθανάσιο. Χρόνια πολλά.

Η προστασία του Αγίου Αθανασίου προς τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεγαλόπολης και συνακόλουθα προς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης πρέπει να συνοδεύεται και από πράξεις, τόσο από πλευράς της πολιτείας και από πλευράς της επιχειρηματικής κοινότητας. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Η πατρίδα μας, βιώνει μία πολλαπλή βαθειά και παρατεταμένη κρίση, την οποία η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (και οι εργαζόμενοι) βιώνουν «στο πετσί» τους : Υγειονομική, ενεργειακή, (κρίση) ακρίβειας, οικονομική, κοινωνική.

Δεδομένου ότι,εδώ και δεκαετίες, η Μεγαλόπολη(και η ευρύτερη περιοχή) έχει δομηθεί περί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, αντιμετωπίζει και το ιδιαίτερο πρόβλημα της βίαιης διακοπής λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, xωρίς σχεδιασμό σε χρόνο και με τρόπο που δεν επιτρέπει να υπάρξει τέτοιος (σχεδιασμός).

Η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος επιβάλλει την προετοιμασία της μεταλιγνιτικής εποχής. Οι σχετικοί πόροι δεν πρέπει να διατίθενται «εική και ως έτυχε» αλλά να κατευθύνονται σε συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος.

Το μέλλον πρέπει να διαμορφωθεί από τους ίδιουςτους Μεγαλοπολίτες

Γι΄ αυτό (το μέλλον) οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες της πόλης και της περιοχής πρέπει να έχουν βαρύνοντα λόγο.

Σε αυτό το πλαίσιο,είναι αναγκαία η ενεργός συμμετοχή τους, όπως επίσης και της οργανωμένης εκπροσώπησής τους, στα πολιτικά δρώμενα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *