Καθημερινός Μοριάς

Ερώτηση Γιώργου Παπαηλιού για τα κενά στα σχολεία

Μετά από δύο σχολικά έτη, με τα σχολεία κλειστά και πάντως προβληματικής τηλεκπαίδευσης, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να υπάρξει κάποια προσπάθεια για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Έτσι, εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές εξακολουθούν να στοιβάζονται στις σχολικές αίθουσες.

Επιπλέον, δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα κενά εκπαιδευτικών στην Αρκαδία (και όχι μόνον), σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην ειδική εκπαίδευση και στην παράλληλη στήριξη είναι πολλά, με συνέπεια να χάνονται καθημερινά πολλές ώρες διδασκαλίας.

Οι καταγγελίες εκπαιδευτικών, αλλά και Συλλόγων Γονέων καιΚηδεμόνων πολλαπλασιάζονται.

Αποδεικνύεται έτσι, η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για την εκπαίδευση των παιδιών των οικογενειών της ελληνικής περιφέρειας και συνακόλουθα των πιο ευάλωτων ομάδων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας, αυξανομένων των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Το Υπουργείο οφείλει να καλύψει αμέσως τα κενά των σχολείων.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού, απ΄ αυτόν και 10 συνυπογράφοντες βουλευτές κατατέθηκεπρος την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετική ερώτηση και υποβλήθηκε αίτημα κατάθεσης των εγγράφων που να στοιχειοθετούν τις ενέργειες του Υπουργείου για την πλήρωση των κενών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *